Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

Με τον άνεμο της Κρήτης

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κώστας Πρατσινάκης, Κώστας Κυριτσάκης, Κώστας Ματσίγκος

Κώστας Πρατσινάκης φωνή
Κώστας Κυριτσάκης κρητική λύρα
Κώστας Ματσίγκος κιθάρες, μαντολίνο

Θα μας ταξιδέψουν με τον δικό τους τρόπο στα χρώματα, τα αρώματα, τους ήχους και τον λόγο της Κρήτης. Θα παίξουν τραγούδια απο την κρητική παράδοση αλλά και την σύγχρονη δημιουργία που έχει σαν σημείο αναφοράς την Κρήτη. Θα είναι επίσης μια καλή αφορμή να τραγουδήσει ο Κωστας Πρατσινάκης Νίκο Ξυλούρη με τον δικό του μοναδικά επικοινωνιακό τρόπο. Στόχος τους είναι το κοινό να ταυτιστεί μαζί τους και να συμετέχει με όποιον τρόπο αισθανθεί.

Ο Κώστας Πρατσινάκης είναι γνωστός στα μουσικά πράγματα με την δισκογραφία του αλλά και τις ζωντανές του εμφανίσεις. Όταν ομως επιλέγει να τραγουδίσει κρητικά τραγούδια – τα οποία αγαπάει ιδιαίτερα – δίνει μια άλλη διάσταση στον τρόπο έκφρασης του και ετσι η παράσταση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ο Κώστας Κυριτσάκης έχει ασχοληθεί με την κρητική μουσική από πολύ μικρός. Είχε δάσκαλο τον Μαθιουδάκη και μετέπειτα τον Ros Daili. Έχει κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις και παραδίδει μαθήματα λύρας. Επί σειρά ετών ήταν καθηγητης στο τμημα παραδοσιακής μουσικής της Άρτας και στο ωδείο “ΕΝ ΧΟΡΔΕΣ”.

Ο Κώστας Ματσίγκος είναι ένας μουσικός που έχει διαρκή παρουσία τόσο σαν κιθαριστας όσο και σαν μαέστρος και ενορχηστρωτής. Έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου και είναι ιδοκτήτης και διευθυντής του ωδείου Τούμπας.

Αφήστε μια απάντηση