Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

Λαϊκή ΣυνΩΔΕΙΑ

Λαϊκή ΣυνΩΔΕΙΑ - Φώτης Ιωαννίδης, Λακης Ξανθόπουλος, Άκης Σταυρίδης, Πάνος Ξανθόπουλος

Φώτης Ιωαννίδης μπουζούκι
Λακης Ξανθόπουλος τραγούδι
Άκης Σταυρίδης ακκορντεόν
Πάνος Ξανθόπουλος κιθάρα-τραγούδι

Η “Λαϊκή ΣυνΩδεία” είναι μια προσπάθεια ανθολόγησης των λαϊκών μας τραγουδιών των δεκαετιών 50′ και 60′ κατά κύριο λόγο, με λίγες εξαιρέσεις.

Το ρεπερτόριο επιμελούνται οι Φώτης Ιωαννίδης και Λάκης Ξανθόπουλος, οι οποίοι μέσα από την εμπειρία τους (συνεργασίες με Γρήγορη Μπιθικώτση, Σωτηρία Μπέλλου, Ανθούλα Αλιφραγκή, Τζένη Βάνου κ.ά.) έχουν συγκεντρώσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες αλλά και άγνωστα τραγούδια, των μεγάλων ερμηνευτών και σύνθετων της εποχής εκείνης.

Μια από τις επιδιώξεις του σχήματος είναι και να ξανασυστήσει στο κοινό, τραγούδια με γνήσιο ελληνικό ήχο που έγιναν επιτυχίες στην εποχή τους, αλλά πλέον σταματήσαν να ακούγονται.

Τους δυο προαναφερθέντες πλαισιώνουν ο Άκης Σταυρίδης στο ακορντεόν, έμπειρος μουσικός και γνωστός από την πορεία του σε σχήματα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο και ο Παναγιώτης Ξανθόπουλος συνοδεύει τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα.

Θα ακουστούν τραγούδια από το ρεπερτόριο όλων των μεγάλων ερμηνευτών της εποχής (Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Γαβαλά, Διονυσίου, Αγγελόπουλου κ.ά.)

Αφήστε μια απάντηση