Κατηγορίες
artists

Δρόσος Κουτσοκώστας


Δρόσος ΚουτσοκώσταςΟ Δρόσος Κουτσοκώστας γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τον Καμπάνη Κιλκίς ταξίδευσε σε Ανατολή και Δύση με πλούσιες αποσκευές αυτές της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής.

Ειδικότητα του το Δημοτικό τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει βασισμένος στα προσωπικά ακούσματα και την επιστημονική έρευνα.

Δίδαξε παραδοσιακό τραγούδι στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του πανεπιστημίου της Άρτας, όπως και μέχρι σήμερα στη σχολή «Εν χορδαίς» της οποίας είναι Διευθυντής σπουδών.

Μέλος του συγκροτήματος «Ατταρης», του σχήματος «Εν χορδαίς» και των «Παραδοσιακών Δρόμων», συνεργάζεται και πορεύεται ταυτόχρονα, την πορεία της προσωπικής διαδρομής ,ως σολίστας τραγουδιστής και δάσκαλος συνεργαζόμενος με σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και ανατολικής μουσικής παλαιότερους και νεώτερους εξίσου σημαντικούς.

Μερικά από τα μέρη που ταξίδευσε και τραγούδησε αλλά και δίδαξε είναι η Μασσαλία, η Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, η Φιλλιπούπολη, η Βενετία, το Μοντρεάλ, το Κάϊρο, η Κων/πολη, η Τύνιδα, το Αμάν, ο Λίβανος, η Κύπρος, το Παρίσι, τα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ και αλλού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλα Φεστιβάλ διοργανώσεις πολιτισμού και σε μουσικές σκηνές, αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, η συμμετοχή του, ως εκπροσώπηση ελληνική, στη διεθνή συνάντηση τραγουδιού του Λονδίνου, με σπουδαίες προσωπικότητες της Φωνητικής Τέχνης, στα πλαίσια του προγράμματος medimuses (μουσικές της Μεσογείου).

Έχει συγγραφικό και ερευνητικό έργο καθώς και συμμετοχές σε δισκογραφικές εκδόσεις:
Προσμονή (1997)
Παραδοσιακά Ηχογραφήματα (2001)
Ζαχαρίας ο Χανεντές (2001)
Κοσμική μουσική από Αγιορείτικους Κώδικες (2001)
Φεγγαράκι μου λαμπρό (2003)
Ήχοι των κάστρων (2004)
Λυχναράκι (2004)
Πέτρος Πελοποννήσιος (2005)
Καρσί (2006)
Μακεδονίτικο Γλέντι (2007)

Μόλις κυκλοφόρησε η παραγωγή «στου Μελιού τους καφενέδες» (2008), και ο δίσκος «Μπρέ νύχτωσε μπρέ βράδιασε» με τραγούδια από το Καταφή της Κοζάνης.

2 απαντησεις στο “Δρόσος Κουτσοκώστας”

Αφήστε μια απάντηση