Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αφιέρωμα στην “Πριγκηπέσσα”

Βασίλης Τσιτσάνης Η Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής «Βασίλης Τσιτσάνης» συστάθηκε με πρωτοβουλία μουσικών, και σε συνεργασία με την οικογένεια Τσιτσάνη, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφορμή της σύστασης της Εταιρείας ήταν η πρώτη διδακτορική διατριβή για το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη που πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Ορδουλίδη στο University of Leeds της Αγγλίας. Το ξεχωριστό στοιχείο της ορχήστρας είναι το ότι καταπιάνεται αποκλειστικά με τις πρώτες ηχογραφήσεις του Βασίλη Τσιτσάνη, επανα-ενορχηστρωμένες για το ορχηστρικό της σύνολο. Αυτή η ξεχωριστή ερμηνεία των τραγουδιών παίζει έναν ζωτικό ρόλο στην «αναβίωση» των παλιών ηχογραφήσεων που έγιναν από τον ίδιο τον συνθέτη∙ μία αναβίωση που κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας των αμέτρητων νέων ηχογραφήσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά το θάνατο του Τσιτσάνη, οι οποίες, κατά κάποιο τρόπο, επισκίασαν τις αρχικές ηχογραφήσεις και, έτσι, επισκίασαν την όλη αισθητική και γενικά το είδος της συγκεκριμένης περιόδου. Βασισμένη στα παραπάνω, η Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής «Βασίλης Τσιτσάνης» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα, οδοιπορικό στη δισκογραφική καριέρα του καλλιτέχνη η οποία ξεκίνησε το 1936 και σταμάτησε απρόοπτα το 1984, μαζί με τη ζωή του λαϊκού συνθέτη.

Το αφιέρωμα είναι διαδραστικό, περιέχοντας (πέρα από τις αποδώσεις των τραγουδιών από την ορχήστρα) και προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, καθώς επίσης και αναφορές σε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα τραγούδια-κλειδιά στην δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ορχήστρα της Πολιτιστικής Εταιρείας Μουσικής «Βασίλης Τσιτσάνης» αποτελείται από τους:
Δέσποινα Παγιούλα τραγούδι
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς μπουζούκι τρίχορδο
Δημήτρης Σφίγγος κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Τσιολχάς ακορντεόν
Μίλτος Τσαλιγόπουλος κοντραμπάσο
Νίκος Ορδουλίδης πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις

Αφήστε μια απάντηση