Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου

άλλωστε τα πιο σοβαρά πράγματα, λέγονται στ’ αστεία..

Dasho Kurti, Βασίλης Προδρόμου, Δημήτρης Σίντος

Dasho Kurti ακκορντεόν
Βασίλης Προδρόμου κιθάρες, τραγούδι
Δημήτρης Σίντος μπάσο, πιάνο

Ο Dasho Kurti είναι ένας καταξιωμένος σολίστας του ακορντεόν, που επί χρόνια συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της ελληνικής (και όχι μόνο) μουσικής σκηνής, στη δισκογραφία και σε ζωντανές παραστάσεις. Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννης Χαρούλης, Μελίνα Ασλανίδου, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Μεράντζας και πολλοί άλλοι…

Χαρακτηριστικές στιγμές στην πορεία του είναι οι πολλές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κάποιες από τις οποίες δισκογραφήθηκαν ζωντανά(για παράδειγμα τα αφιερώματα στους Μάρκο Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη) και στο Ηρώδειο, με κορυφαία την παράσταση με τίτλο “Μεσόγειος” όπου συμμετείχαν παγκόσμιας φήμης ερμηνευτές, όπως η Dulce Pontes. Η “Μεσόγειος” κυκλοφόρησε σε CD και DVD. Πρόσφατα γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα και διεθνώς, την προσωπική του δισκογραφική πρόταση με τίτλο “Έρημα χωριά” μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Δημήτρης Σίντος και ο Βασίλης Προδρόμου, απ’ τη Δράμα και τις Σέρρες αντίστοιχα, δραστηριοποιούνται μουσικά κυρίως στις “γύρω περιοχές”.

Έχουν συνεργαστεί με τους Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκο Δημητράτο, Μανώλη Καραντίνη, Κατερίνα Σιάπαντα κ.ά.. Με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Σίντου “Απ’ της γης το μαξιλάρι”, ένωσαν τις μουσικές τους εμπειρίες και εμπνεύσεις σε αυτό το δισκάκι.

Με γνώση και σεβασμό προς την έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική και με μια πρωτότυπη μουσική ματιά, παρουσιάζουν και ζωντανά τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους, στη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνεργασία τους με τον Dasho Kurti, συνθέτει ένα “κράμα” ήχων, όπου το Tango, το Balkan και τα Ηπειρώτικα συναντιούνται με τα λαϊκο-ρεμπέτικα και τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Στ. Ξαρχάκο κ. ά.), αλλά και τους πιο σύγχρονους (Θ. Μικρούτσικο, Γ. Ανδρέου, Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Αφοι Κατσιμίχα κ.ά) μαζί και με πολλές προτάσεις / δημιουργίες από τις δικές τους δισκογραφικές “καταθέσεις” που αναφέρθηκαν.

Η συνέχεια επί σκηνής…

Καλή Ακρόαση

Αφήστε μια απάντηση