Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

συνΩΔΗπόροι


συνΩΔΗποροι

Γιώργος Κοκκινάκης πλήκτρα
Αντώνης Κουμανδράκης κιθάρες
Γιώργος Λίζος κιθάρα, φωνή
Δέσποινα Σκέντου βιολί, φωνή
Θωμάς Κοροβίνης ανθολόγηση – παρουσίαση κειμένων

Οι συνΩΔΗποροι θα εμφανισθούν στη μουσική σκηνή “Πριγκηπέσσα” όπου θα παρουσιάσουν την παράστασή τους με τίτλο Φύσηξε Βαρδάρης, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της μεταπολεμικής Θεσσαλονίκης, μέσω του αρμονικού συνδυασμού μουσικής και λόγου.

Οι συνΩΔΗποροι ανθολογούν τραγούδια δημιουργών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με τις εμβληματικές συνθέσεις, τους στίχους και τις ερμηνείες που τα ανέδειξαν, συντέλεσαν στην συνδιαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης. Τα μουσικά μέρη, αντιστοιχίζονται και συνδυάζονται σε μια λειτουργική εναρμόνιση με ποιητικά και πεζά κείμενα δημιουργών του λόγου που άφησαν στην πόλη το ανεξίτηλο στίγμα τους. Έτσι, για παράδειγμα, το τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ντύλαν Τόμας» συνδυάζεται με ένα ποίημα του Γιώργου Θέμελη. Το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη», με ένα ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη. Το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου «Βαρδάρης» με ένα κείμενο του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη.

Η ανθολόγηση και η παρουσίαση των κειμένων γίνεται από τον συγγραφέα – τραγουδοποιό Θωμά Κοροβίνη.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε με άκρα ευαισθησία και σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις και με γνώμονα την προσεγμένη αλλά και με έναν νέο τρόπο ενορχηστρωτική προσέγγισή τους. Πρόκειται για φρέσκες ματιές πάνω στις πρωτότυπες δημιουργίες.

Αφήστε μια απάντηση