Κατηγορίες
Παρουσίαση Δίσκων

Αφεντούλα Ραζέλη – Εκτός συνόρων / ABROAD

Αφεντούλα Ραζέλη - Εκτός συνόρων / ABROADΚυκλοφορεί στη Γερμανία, στην Ελβετία, αλλά και στην Ελλάδα η τρίτη δισκογραφική δουλειά της Αφεντούλας Ραζέλη, με τίτλο ‘Εκτός Συνόρων / ABROAD – Athens meets Thessaloniki in Berne’.

Η πρόταση για τη διεθνή αυτή παραγωγή έγινε μετά την επιτυχημένη περιοδεία που έκανε η Αφεντούλα Ραζέλη στην Ελβετία, η οποία κατέληξε στο κατάμεστο Bejazz Club στη Βέρνη, όπου η αγαπημένη ερμηνεύτρια κατάφερε με τη ζεστή, γεμάτη πάθος φωνή της και την αισθαντική παρουσία της να καθηλώσει και να γοητεύσει το απαιτητικό κοινό, αποτελούμενο κυρίως από Ελβετούς, παρασύροντάς το στο ρεύμα των διαχρονικών ελληνικών ήχων. Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο μουσικό ταξίδι της Αφεντούλας, συγκινήθηκαν από την αυθεντικότητά της και αφέθηκαν στη μαγεία της ερμηνείας της.

Φυσικό επακόλουθο ήταν η κυκλοφορία του cd ‘Εκτός Συνόρων / ABROAD’, με τη ζωντανή ηχογράφηση της μοναδικής αυτής συναυλίας, γεύση της οποίας έχουμε ήδη πάρει με το κομμάτι ‘Έφυγες’ του Σωτήρη Γεραλή, που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και στο εξωτερικό.

Το album περιλαμβάνει 19 τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων δημιουργών, όπως του Γιώργου Μητσάκη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Παναγιώτη Τούντα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Δήμου Μούτση, του Νίκου Παπάζογλου, του Βαγγέλη Κορακάκη και άλλων, καθώς επίσης και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Αφεντούλας Ραζέλη.

Τη σφραγίδα τους στη συναυλία αυτή έδωσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί Παναγιώτης Κουτσούρας στο μπουζούκι, Γιάννης Κολοβός στο μπάσο (συνεργάτες για χρόνια του Νίκου Παπάζογλου), Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο και Άλκης Ζοπόγλου στο κανονάκι (μέλος των ‘Εν χορδαίς’).

Την παραγωγή του CD ‘Εκτός Συνόρων / ABROAD΄έχει αναλάβει ο ελβετικός σύλλογος ‘BLEevents’, ενώ υπεύθυνη για τη διανομή στην Ελλάδα είναι η MLK και στην Γερμανία η AL!VE.

Αφήστε μια απάντηση