Κατηγορίες
τι γράφτηκε...

Πριγκηπέσσα: To «σπίτι» των ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών της Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα Μακεδονία για το τόσο προσεγμένο και εκτενές αφιέρωμα στην ηλεκτρονική της σελίδα Makthes για την “Πριγκηπέσσα” στις 24/1/2024.
Πολλές ευχαριστίες βέβαια στους εξαίρετους συντελεστές, στην αγαπητή δημοσιογράφο Βαγγελιώ Χρηστίδου, στον εξαιρετικό φωτογράφο Κώστα Βλάχο και στον Ηλία Κοντογουλίδη που είχε την ιδέα για το αφιέρωμα!

H ιστορία της «Πριγκηπέσσας», της «λαϊκής μουσικής σκηνής» της πόλης στην οδό Φιλικής Εταιρείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν είναι άγνωστη. Εδώ και 18 χρόνια, είναι συνυφασμένη με την ψυχαγωγία και τη «μύηση» στο αυθεντικό ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, πολλών βέρων Θεσσαλονικέων κι αμέτρητων επισκεπτών της πόλης και φυσικά με την παρουσία δεκάδων καλλιτεχνών, οργανοπαιχτών, τραγουδιστών, συγγραφέων, ποιητών που, από το πάλκο της, μοιράστηκαν την τέχνη τους με το ευρύτερο κοινό, βρίσκοντας έναν κοινό τόπο, για να είναι ο εαυτός τους.

Η «Πριγκηπέσσα» θυμίζει … κουτούκι σε μεγέθυνση και ταιριάζει απόλυτα στην πόλη. Πλέον, εκτός από τις ποιοτικές βραδιές με αγαπημένα άσματα, παρουσιάσεις βιβλίων και γενικότερη επαφή με το χώρο της τέχνης, προσφέρει κι ένα εμπεριστατωμένο μενού, για μία έξοδο, από την οποία δε θα λείπει, κυριολεκτικά, τίποτα!

Η «Πριγκηπέσσα» άνοιξε το 2006 από δύο μουσικούς της πόλης, το Δημήτρη Μυστακίδη και το Δημήτρη Σφίγγο, ως μία μικρή μουσική σκηνή που, ως βασική φιλοσοφία, έφερε την εξοικείωση του κοινού με το ρεμπέτικο ρεπερτόριο και με άλλες αγαπημένες μουσικές, με πολύ μεγάλη έμφαση να δίνεται στον ήχο, που οι εμπνευστές της, ήθελαν να είναι άρτιος. Από το χώρο της έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην σελίδα της εφημερίδας: Πριγκηπέσσα: To «σπίτι» των ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών της Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση