Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

Μαρία Θωίδου


Μαρία ΘωίδουΗ Μαρία Θωίδου αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Έγινε ευρύτερα γνωστή, μέσα από την συνεργασία της με το Σωκράτη Μάλαμα («Της νύχτας τα μακριά μαλλιά» – ΛΥΡΑ, 2004), ωστόσο η Μαρία Θωίδου μετράει ήδη περισσότερα από 16 χρόνια στο χώρο της ελληνικής μουσικής. ως ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός.

Με συνθέσεις, που μεταφέρουν το προσωπικό της καλλιτεχνικό στίγμα, που χαρακτηρίζεται από έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία αλλά και σαφείς αναφορές στη σύγχρονη τραγουδοποιεία, η Μαρία Θωίδου διαθέτει στο ενεργητικό της τρεις προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Νίκος Παπάζογλου, Goran Bregovic και πολλοί άλλοι.

Η άνοιξη σηματοδοτεί για τη Μαρία Θωίδου την έναρξη μιας ακόμη δισκογραφικής περιπέτειας, καθώς παρουσιάζει πολλά καινούργια τραγούδια αλλά και οργανικά παιγμένα από την μπάντα της που αποτελείται από τους:

Ατζακάς Θύμιος, Ούτι, κιθάρα
Ράπτης Κώστας, Bayan
Ταπάκης Κυριάκος, Άταστο μπάσσο
Μεταξάς Λουκάς, Κρουστά

Μαρία Θωίδου

Αφήστε μια απάντηση