Κατηγορίες
artists

Καίτη Κουλλιά

Καίτη ΚουλλιάΗ Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ’ αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία.

Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέτα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μιχάλη Τζουγανάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν τιμήθηκε το 2001 με το 3ο βραβείο.

Συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Charles Darwin στην Αυστραλία και συμμετέχει στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, στα πλαίσια θερινών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και παρακολουθούνται από φοιτητές/τριες σε τμήματα Ελληνικών Σπουδών σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, όπως το έργο «Τραγούδια απ’ το Βυθό», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Από το 2004 φοιτά στο Εθνικό Ωδείο, στη Σχολή του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού με καθηγήτρια την κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Επίσης, συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και μεμονωμένες εμφανίσεις μαζί με τους Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.

Προσωπική Δισκογραφία

1996 «Αύρα θαλασσινή» Καινούργια και παραδοσιακά τραγούδια.
Επιμέλεια Παραγωγής-Ενορχήστρωση Χρίστος Τσιαμούλης.

1999 «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα» ερμηνεύει καινούργια τραγούδια σε στίχους και μουσική Γιώργου Φρατζολά και ενορχήστρωση Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

2003 «Θέλετε δέντρ’ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε» ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ
Έλληνες Συνθέτες μελοποιούν Έλληνες Ποιητές. Επιμέλεια Παραγωγής – Ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαδάκης.

2004 «H αγάπη λάθη συγχωρεί». Η Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει καινούργια τραγούδια σε στίχους των Ηλία Κατσούλη, Γιώργου Φρατζολά, Μαρίας Τσιμά, Άγγελου Καλογερόπουλου & Αγαθής Δημητρούκα. Μουσική Ορφέας Περίδης, Γιώργος Φρατζολάς και Καίτη Κουλλιά. Επιμέλεια Παραγωγής: Ορφέας Περίδης – Βασίλης Σαχπασίδης.

2006 «Απ’ τη μέση κράταμε». Ερμηνεύει καινούργια τραγούδια, σε στίχους των Λίνα Δημοπούλου, Νίκου Σταθόπουλου, Ηλία Κατσούλη και Ελένης Ζιώγα. Συμμετέχουν φιλικά οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Κίτρινα Ποδήλατα. Ενορχήστρωση: Αντώνης Μιτζέλος.

2011 «Γαλάζιο στον ορίζοντα». Τραγούδια από την παράδοση των Δωδεκανήσων, σε επιμέλεια και ενορχήστρωση του Χρίστου Τσιαμούλη.

Αφήστε μια απάντηση