Κατηγορίες
artists τι παίχτηκε...

Gypsy Balkan Swing Ensemble


Εκεί που το πάθος συναντά τη δεξιοτεχνία…

Ένα ταξίδι στην τσιγγάνικη, παραδοσιακή και λόγια μουσική (Cafe Concert) των Βαλκανίων (Ρουμανία, Ουγγαρία κ.α.)

Δήμος Βουγιούκας ακκορντεόν
Romica Serban τσέμπαλο
Reno Pipoi βιολί
Γιάννης Καραμανιώλας κόντρα μπάσο

Δήμος Βουγιούκας, Romica Serban, Reno Pipoi, Γιάννης Καραμανιώλας

Ο σολίστ του ακορντεόν Δήμος Βουγιούκας μαζί με το Γιάννη Καραμανιώλα στο κόντρα μπάσο συναντούν επί σκηνής δύο πολύ σημαντικούς Ρουμάνους σολίστες.
Τον Romica Serban στο τσέμπαλο και τον Reno Pipoi στο βιολί, φτιάχνοντας έτσι ένα σύνολο με στόχο την ουσιαστική απόδοση της Βαλκανικής μουσικής, μιας μουσικής τόσο κοντινής και οικίας μα συνάμα και τόσο άγνωστης.

Η σχέση του Δήμου Βουγιούκα με την μουσική των Βαλκανίων είναι πολύ παλιά. Είναι από τους μουσικούς που συμμετείχε σε σεμινάρια, ταξίδεψε, και σύμπραξε με Βαλκάνιους μουσικούς όσο λίγοι συνάδελφοί του.

Στις μέρες μας είναι δύσκολο να δει κανείς κορυφαίους μουσικούς από χώρες με τσιγγάνικη, λαϊκή και λόγια μουσική παράδοση, χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, ή η Ουγγαρία να ξεδιπλώνουν την τέχνη τους.

Πόσο μάλλον όταν επί σκηνής Έλληνες κ Ρουμάνοι επιχειρούν μαζί να συνομιλήσουν, να φανερώσουν, και να επικοινωνήσουν τη βαθειά λαϊκή μουσική παράδοση της Βαλκανικής χερσονήσου, και όχι μόνο.
Συνδυάζοντας το πάθος με τη δεξιοτεχνία.

Το ακορντεόν, το βιολί, το κλαρίνο είναι όργανα που έχουν συμβάλλει σημαντικά τόσο στη λαϊκή μας μουσική όσο και στην λαϊκή μουσική των υπόλοιπων χωρών των Βαλκάνιων.

Μαζί με το τσέμπαλο (cimbalom. Παραδοσιακό όργανο της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας) και το κόντρα μπάσο δημιουργούν ένα συνδυασμό ηχοχρωμάτων που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Δήμος Βουγιούκας, Romica Serban, Reno Pipoi, Γιάννης Καραμανιώλας

Αφήστε μια απάντηση