Κατηγορίες
artists

Γιώργος Αλτής


Γιώργος ΑλτήςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σε ηλικία 13 χρόνων πρωτόπιασε μπουζούκι και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική.

Δουλεύει επαγγελματικά από το 1984-85 σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, ενώ πήρε μαθήματα από το Θ. Παπαβασιλείου και το μεγάλο σολίστα του μπουζουκιού Γ. Παλαιολόγο.

Βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών “ΡΑΣΤ”, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστικής μουσικής στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και σε εξωτερικό: Γαλλία, Μαγιόρκα, Λεμεσός κ.α. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο τους CD όπου συμμετείχε και ως συνθέτης με το ορχηστρικό θέμα “χόρα στη χώρα του Γιώργου Αλτή”

Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «Μετρονόμος» από το 2001 στη στήλη “πίσω από τα όργανα” όπου παρουσιάζει σημαντικούς Έλληνες μουσικούς ενώ έχει συνεργαστεί περιστασιακά και με το περιοδικό “Λαϊκό τραγούδι”.

Το 2004 έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Δέστε μας” του Δήμου Ηλιούπολης.

Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD “Ας’ την Αγάπη να σε σκοτώσει” με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη.

Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα» που παρουσιάζει τις ζωές οκτώ δεξιοτεχνών του μπουζουκιού στη δεκαετία του 1950.

Το Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε με το “κουαρτέτο μπουζουκιών ΡΑΣΤ” το δεύτερο τους CD “ΡΑΣΤ LIVE”.

Από το 2003 στα μαγαζιά που εμφανίζεται έχει την επιμέλεια του προγράμματος.

Το φετινό χειμώνα παρουσίασε στη Μαγιοπούλα το VIVA ZABETA. Αφιέρωμα στο έργο του Γιώργου Ζαμπέτα.

Από το Δεκέμβριο του 2009 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του CD με τίτλο “Λέει η ζωή” με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Άννα Καραγεωργιάδου, Μαρία Κώτη, Μαριλένα Λευκιμμιάτη. Το CD περιέχει και δύο ορχήστρικα θέματα.

2 απαντησεις στο “Γιώργος Αλτής”

Αφήστε μια απάντηση