Κατηγορίες
artists

Δημήτρης Μυστακίδης


Δημήτρης Μυστακίδης

Ο Δημήτρης Μυστακίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1970.

Σπούδασε θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματικά ασχολείται με την μουσική από το 1986.

Από το 1994 ως το 2004 ήταν μέλος του συγκροτήματος «Λοξή Φάλαγγα» του συνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου και από το 2002 συνεργάτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των «Λαϊκεδέλικα».

Από το 1992 άρχισε την δισκογραφική δραστηριότητα παίζοντας σε πάνω από 80 δίσκους.

Έχει συνεργαστεί είτε δισκογραφικά είτε σε συναυλίες είτε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με τους Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Σούκα, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Βιτάλη, Γ. Νταλάρα, Νίκο Παπάζογλου, Δημήτρη Μητροπάνο, Δημήτρη Μπάση, Bασίλη Λέκκα, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Παντελή Θεοχαρίδη, Κώστα Καλδάρα, Παντελή Θαλασσινό, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργο Καζαντζή, Πέτρο Γαϊτάνο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Χρόνη Αιδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Νίκο και Γιασεμί Σαραγούδα, Ross Daily, Νίκο Σταυριανό, Νίκο Ζιώγαλα, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μπάμπη Γκολέ, Μπάμπη Τσέρτο, Μαριώ, Ρένα Στάμου, κ.α.

Πήρε μέρος στην διεθνή συνάντηση λαουτοειδών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών τον Απρίλιο του 2005 μαζί με άλλους 15 δεξιοτέχνες από όλη την Μεσόγειο.

Δίδαξε λαούτο ταμπουρά και τζουρά για 3 χρόνια στο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μενεμένης, 2 χρόνια ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, λαούτο και λαϊκή κιθάρα στην σχολή παραδοσιακής μουσικής «εν χορδαίς» από το 2001, και λαϊκή κιθάρα, λαούτο και μουσικά σύνολα στην σχολή Μουσικής Τεχνολογίας, τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου από το 2001.

Έχει εκδοθεί το πρώτο του βιβλίο, το οποίο είναι μέθοδος εκμάθησης για το λαούτο, από τις εκδόσεις «εν χορδαίς» ενώ υπό έκδοση είναι η μέθοδος για Λαϊκή κιθάρα.

Τον Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε και η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά που περιέχει ρεμπέτικα τραγούδια σε επανεκτέλεση, παιγμένα μόνο με κιθάρες.

Μία απάντηση στο “Δημήτρης Μυστακίδης”

Αφήστε μια απάντηση