Κατηγορίες
artists

Άλκης Μαύρος


Άλκης ΜαύροςΟ Άλκης Μαύρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1959.

Ξεκίνησε να τραγουδάει από το 1980 και μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα του λαϊκού τραγουδιού.

Το 1980 ανοίγει στα Εξάρχεια το “Ταξίμι” όπου και εμφανίζεται εκεί για πρώτη φορά. Βρέθηκε επίσης να εργάζεται σε άλλους γνωστούς χώρους όπως το “Ντουζένι”, το “Απτάλικο” (σημερινή “Αθηναίϊσσα”), το “Νυχτερινό” (σημερινό “Τζιβαέρι”), τον “Κουασιμόδο” (στο Κολωνάκι) κ.ά.

Έχει την τύχη να συνεργαστεί με τους Ιορδάνη Τσομίδη, Θόδωρο Πολυκανδριώτη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Σταματίου (Σπόρος), Τάκη Μπίνη, Τόλη Χάρμα, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Σπύρο Ευσταθίου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Πόλυ Πάνου, Μάριο Κώστογλου, Γιάννη Βύζα, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, Στελιο Βαμβακάρη, Σπύρο Λιώση, Καίτη Ντάλη, Ανθούλα Αλιφραγκή, Μανώλη Δημητριανάκη, Βαγγέλη Κορακάκη, Δημήτρη Κοντογιάννη, Μανώλη Πάππο, Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Εμμανουηλίδη, Γιώργο Σακελλαρίου, Χαρά Πομώνη, Γιάννη Γιοκαρίνη.

Από το 1998 και μετά, τις “καθημερινές” εργάσιμες, συνεργάστηκε στο μεζεδοπωλείο “Πλ. Ηρώων” στου Ψυρρή, με τον Χρήστο Μανιφάβα. Θα ήταν παράλειψη επίσης να μην αναφερθεί η συμμετοχή του στις “μαγικές” βραδιές του Κώστα Παπαδόπουλου, (με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και 14 χρόνια), σε διάφορες μικρές μουσικές σκηνές (όπως στο μπαρ “Χόμπος”, περιοχή Χαλάνδρι και επί σειρά ετών σε μουσική σκηνή στα Μελίσσια). Όπως παράλειψη θα ήταν να μη αναφερθεί και η συνεργασια του σε πολλές σεζόν με τους μπουζουξήδες Γιάννη Παπαβασιλείου (ΒΛΑΧΟΣ), Γρηγόρη Βασίλα, Μήτσο Αναγνωστόπουλο, καθως και με τον δεξιοτέχνη Βαγγέλη Λιόλιο.

Μεγάλη τιμή αποτέλεσαν η συμμετοχή του σε συναυλίες με τον Κώστα Καπλάνη (1993) στο θέατρο “Μετρό”, οι εμφανίσεις με τον Μιχάλη Γενίτσαρη στο Παρίσι (2001), καθώς και η συμμετοχή του σε καλοκαιρινή περιοδεία του Κώστα Βίρβου.

Δισκογραφικά εμφανίζεται σε δουλειές του Βαγγέλη Κορακάκη (“Το Λαύριο”), της Μαρίζας Κωχ (σε ρεμπέτικο τραγούδι), φωνητικά σε δίσκο του Δημήτρη Κοντογιάννη αλλά και στο δίσκο με ρεμπέτικα τραγούδια “Ελληνική απόλαυσις”.

Μία απάντηση στο “Άλκης Μαύρος”

Αφήστε μια απάντηση