Κατηγορίες
artists

Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Απόκτησε δίπλωμα φλάουτου και δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο ‘Ορφείο’ Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φλάουτου, πιάνου και εθνομουσικολογίας σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.

Από το 2004 ασχολείται με την έρευνα της ελληνικής δημοτικής μουσικής και με την εκτέλεση ελληνικών οργάνων (σφυροθιάμπολο, διπλομάντουρο, ασκομαντούρα, τσαμπούνα και κρητική λύρα). Επίσης επιχειρεί την προσαρμογή πνευστών οργάνων από άλλες παραδόσεις (δυτικό φλάουτο, κέλτικα whistles, ινδικό bansuri) στο ελληνικό ιδίωμα.

Με υποτροφία του ΙΚΥ, πραγματοποίησε διδακτορική έρευνα στο Sheffield University της Αγγλίας με θέμα: ‘Ανάλυση και ερμηνεία της κρητικής μουσικής με τη χρήση παραδοσιακών οργάνων, και η προσαρμογή του δυτικού φλάουτου στο κρητικό μουσικό ιδίωμα’.

Είναι βασικός συντελεστής στα μουσικά σχήματα Daulute και Πύρηχος τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερες προτάσεις για την ερμηνεία της ελληνικής μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους έλληνες μουσικούς όπως οι Ψαρογιώργης, B.D. Foxmoor, Κωστής Αβυσσινός, Μαρία Λούκα, Σταυρακάκης Μιχάλης, Δημήτρης Σγουρός, Λεωνίδας Κλάδος, και Ζαχάρης Σπυριδάκης.

Συμμετέχει σε παραδοσιακά δρώμενα και φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης εμφανίζεται σε συναυλιακούς χώρους στο εξωτερικό παίζοντας ελληνική δημοτική μουσική.

Αφήστε μια απάντηση