Κατηγορίες
artists

Βασίλης Γκάντζος – βιογραφικό

Βασίλης ΓκάντζοςΓεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Γκάντζος ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική. Με αφετηρία τη φιλαρμονική του δήμου Ευόσμου όπου συμμετείχε παίζοντας τύμπανο, συνέχισε με μαθήματα κιθάρας στο Μουσικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, ενώ λίγο μετά ήρθε το τραγούδι. Αφορμή τα παλιά λαϊκά ακούσματα -κυρίως το ρεμπέτικο τραγούδι- αλλά και νεότερες μουσικές επιρροές. Ως τραγουδιστής συμμετέχει με τη μπάντα του Μουσικού Εργαστηριού σε σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολουθεί επαγγελματική καριέρα τραγουδώντας στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης (π.χ. Κονάκι, Μυστικό, Όμορφη Νύχτα, Τήνελλα, Βάρδια, κ.ά.)

Συνεργάτης του συνθέτη Γιώργου Ζήκα με πολλές εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (π.χ. Αερικό, Αγροτικό, Σταυρός του Νότου, Κύτταρο, κ.ά.), συμμετέχει για δύο σχεδόν δεκαετίες στη ζωντανή και γόνιμη μουσική επικαιρότητα, τραγουδώντας στο πλευρό γνωστών καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Ζήκας, Αγγελική Λεμονή, Βασίλης Πρατσινάκης, Κατερίνα Κούκα και τόσοι άλλοι.

Χωρίς να βιάζεται να αποκαλύψει και μια άλλη –πολύχρονη, πολύπλευρη και αναπόφευκτη- σχέση του με τη μουσική, με τραγούδια που γράφει ο ίδιος και συμπεριλαμβάνει συχνά στις εμφανίσεις του, το 2000 τον συναντάμε αναπάντεχα στη δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Καννά, όπου συμμετέχει υπογράφοντας μουσική και στίχους σε τραγούδια όπως η «Σβούρα», το «Μαγαζί» ή το «Βλέμμα» (συμπεριλαμβάνονται στο cd Μελίνα Καννά, Lyra, 2000), που αγαπήθηκαν όσο λίγα τα τελευταία χρόνια.

Update: 21/10/2014
Προσωπικός δίσκος Βασίλης Γκάντζος – Στου Μυαλού μου τη Ζάλη

Αφήστε μια απάντηση