Κατηγορίες
artists

Dimitris Dourtmes Band

Ο Δημήτρης Δουρτμές γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει πτυχίο ηλεκτρικής κιθάρας και αρμονίας. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παίζει Ούτι, Σάζι και άλλα όργανα σχετικά με τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου. Υπήρξε μέλος σε διάφορα μουσικά σχήματα παίζοντας και τραγουδώντας από Rock μέχρι R ‘n B και Funk όπως και σε ντουέτα και χωρωδίες.

Dimitris Dourtmes Band

Το σχήμα Dimitris Dourtmes Band δημιουργήθηκε το 2009 μετά από την κυκλοφορία του CD “Soul Compass” και αποτελείται, σε πλήρη σύνθεση, από 6 μουσικους:

Δημήτρης Δουρτμές κιθάρα, φωνή, ούτι, σάζι, λαούτο, tar, rabab
Ηλίας Ανδρεουλάκης Λύρα Πολίτικη, Λύρα Κρητική, Λαούτο, Λάφτα
Δημήτρης Παναγούλιας κρουστά
Λουκάς Μεταξάς Ηλ. Μπάσο, Κοντραμπάσο
Αχχιλέας Τίγκας Νέι
Χριστίνα Μεταλληνού Βιολί

Η μουσική που καλύπτει το σχήμα είναι μια μίξη από στοιχεία rock, blues, funk, jazz και γενικότερη Ευρασιατική. Θα μπορούσε κάποιος να την κατατάξει στην World fusion music μιας και όλο το ύφος, το ηχόχρωμα και τα όργανα είναι παραδοσιακά διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολής.

Το πρόγραμμα, εκτός από συνθέσεις του σχήματος, περιλαμβάνει και διασκευές κομματιών της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, αγνώστων αλλά και γνωστών δημιουργών όπως: Οmar Faruk Tekbilek, Haig Hazdjian, Ara Dinkjian, Ross Daly, Αχιλλέας Περσίδης & Νότιος Ήχος κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες και video ενδεικτικά της δουλειάς του σχήματος υπάρχουν στο διαδίκτυο, στους παρακάτω συνδέσμους:

Αφήστε μια απάντηση