Κατηγορίες
τι παίχτηκε...

Αφεντούλα Ραζέλη

Αφεντούλα ΡαζέληΓεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Καρδίτσα και μουσικο-παιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης, όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει στα μουσικά στέκια της πόλης ρεμπέτικα, λαϊκά και Σμυρναίικα.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα για μεταπτυχιακά στην παιδοψυχολογία, ενώ παράλληλα ξεκινά σπουδές φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Από τότε εμφανίζεται σε πάλκα και μουσικές σκηνές και μετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις για το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το Σμυρναίικο τραγούδι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, επεκτείνει τα ενδιαφέροντα και τις συνεργασίες της, προς το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές του κόσμου.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή της έχει συνεργαστεί με τους Βαγγέλη Κορακάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Μαίρη Λιντα, Μπάμπη Τσέρτο, Μαριώ, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Αιμιλία Οτταβιάνο, Γιάννη Κούτρα κ.α.

Εμφανίσθηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως σε κρατικά κανάλια. Τραγούδησε ακόμα στην τελευταία ταινία της Φρίντας Λιάππα, Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε με συμμετοχές σε δίσκους των Βαγγέλη Κορακάκη (Λαύριο), Σωτήρη Γεραλή (Εποχές), Γαβρήλου Κοκκώνη (Το ταξίδι) και άλλων, σε συλλογές (Οι περασμένες μου χαρές, Άρωμα Σμύρνης κ.ά.).

Στην προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι (2000, FM Records), στη σφαίρα του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και, Ξυπνήστε χαρές μου (2008, Δίκτυο), δίσκος πολυσυλλεκτικός, με υλικό που εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Αργεντινή.

Αφεντούλα Ραζέλη, Χρήστος Μητρέντζης, Δημήτρης Σφίγγος

Αφήστε μια απάντηση