Κατηγορίες
artists

Δημήτρης Σφίγγος


Δημήτρης Σφίγγος

Γεννήθηκε το 1971. Παίζει κιθάρα, μπαγλαμά και τραγουδάει. Από το 1984 μέχρι το 1990 συμμετείχε σε ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα με τα οποία επαίξε σε πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Γερμανία, Πορτογαλία).

Από το 1986 ξεκινά να εργάζεται σε μουσικές ταβέρνες.

Το 1990 ως φοιτητής στη Κολωνία (Γερμανία) με το συγκρότημα “Kolonia
Kompania” παίζει σε συναυλίες, φεστιβάλ και ραδιοφωνικές εκπομπές και συμμετέχει ως μουσικός και τραγουδιστής στο CD του συγκροτήματος με τίτλο “Το μπουζουκάκι”.

Παράλληλα εργάζεται και με μικρά σχήματα σε ταβέρνες.

Μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη το1992 εργάζεται σε μουσικές σκηνές (Μύλος, Βάρδια, Πλατώ κ.α.) μαζί με σημαντικούς μουσικούς της πόλης, καθώς και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και σε φεστιβάλ στο εξωτερίκο (Πολωνία, Womex Βερολίνο, Μediteranian Festival Λονδίνο, Τουρκία, Τυνησία κ.α.).

Το 2004-05 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. “Ουζερί Τσιτσάνης” (Γιώργου Σκαμπαρδώνη) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους διακεκριμένους μουσικούς και τραγουδιστές (Μητρέντζης, Μαριώ, Κοντογιάννης, Χάρμας, Δημητράτος, Δουρδουμπάκης, Καλημέρη, Μωραιτόπουλος, Γκολές, Κ. Παπαδόπουλος, Μ. Πάππος, Δ. Μυστακίδης, Ρ. Στάμου, Σ. Εμφιετζή “Εν Χορδές” Λ. Χαψιάδης, Γ. Σαούλης, Ανδρ. Καρακότας κ.α.) και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Δίδαξε λαική κιθάρα στη σχολή παραδοσιακής μουσικής “Εν Χορδές”.

Επίσης έχει συμμετοχή ως εκτελεστής σε 6 CD.

Από το 2003 είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Του Συλλόγου μουσικών βορείου Ελλάδος και από το 2005 Γ. Γραμματέας.

Ο Δημήτρης Σφίγγος στο facebook

Αφήστε μια απάντηση