Κατηγορίες
Παρουσίαση Βιβλίων τι παίχτηκε...

Το πρώιμο έργο το Βασίλη Τσιτσάνη

Ανέστης Μπαρμπάτσης, Το πρώιμο έργο το Βασίλη Τσιτσάνη
Το πρώιμο έργο το Βασίλη Τσιτσάνη
Παρουσίαση βιβλίου του Ανέστη Μπαρμπάτση (Εκδόσεις Fagoto books)

Ο Ανέστης Μπαρμπάτσης γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Μεγαλώνοντας μέσα σε ακούσματα λαϊκής και δημοτικής μουσικής, ξεκινά σε ηλικία 12 ετών να παίζει μπουζούκι. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία αργότερα ολοκληρώνει με την απόκτηση πτυχίου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών.

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, στο πρόγραμμα σπουδών: Μουσικές τέχνες – Ελληνικές μουσικές παραδόσεις – Ερμηνεία και Εκτέλεση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός. Από το 2002 διδάσκει σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία.

Το βιβλίο ασχολείται με τη μουσική ανάλυση του πρώιμου συνθετικού έργου σε σχέση με το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό πλαίσιο των Τρικάλων, μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε το εν λόγω ρεπερτόριο. Με βάση το ηχογραφημένο υλικό του συνθέτη, αναλύεται η θεματολογία των στίχων και παρατίθενται μουσικά παραδείγματα που εξετάζουν, τη μελωδική ανάπτυξη, τη ρυθμική δομή, τη μουσική φόρμα, τον ρόλο των μουσικών οργάνων.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:
Γιώργος Κοκκώνης (Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος λαϊκής & παραδοσιακής μουσικής) και
Νίκος Ορδουλίδης (πανεπιστημιακός υπότροφος του τμήματος λαϊκής & παραδοσιακής μουσικής).

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη
Ανέστης Μπαρμπάτσης μπουζούκι, φωνή
Νίκη Τσιακίρη φωνή
Νίκος Ορδουλίδης πιάνο, φωνή
Δημήτρης Σφίγγος κιθάρα, φωνή

Αφήστε μια απάντηση