Κατηγορίες
artists

Στέλιος Γαλανός

Στέλιος Γαλανός Ο Στέλιος Γαλανός, µια καθαρά λαϊκή φωνή, µε δυνατότητες ερµηνείας και σε άλλα είδη του Ελληνικού τραγουδιού, κατάγεται από την Σέριφο και εκ µητρός από την Ικαρία και είναι ιδιαίτερα γνωστός µέσα από την επταετή αποκλειστική του συνεργασία ως βασικός τραγουδιστής των µουσικών σχηµάτων του συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Ξεκίνησε στα νεανικά του χρόνια ως τραγουδιστής µουσικών συγκροτηµάτων στα Δυτικά προάστια, όπως σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήµου Πετρούπολης και από το 1995 έως το 1998 σε ζωντανές εµφανίσεις στις Πέντε Εποχές στο Περιστέρι. Τότε τον ανακαλύπτει ο µουσικολόγος παραγωγός του Λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραµάνης και τον παρουσιάζει στο κοινό µέσα από την εκποµπή ΛΑΙΚΟΙ ΒΑΡΔΟΙ σε συνέχειες αφιερώµατος.

Το 1998 αρχίζει η γνωριµία του σε καλοκαιρινές συναυλίες µε τον Βαγγέλη Κορακάκη µε τον οποίο παρουσιάζεται σε επώνυµα, γνωστά λαϊκά πάλκα όπως η Μαγιοπούλα, η Πανσέληνος, ο Δρόµος κ.λ.π. Παράλληλα συνεργάζεται µε τον Βαγγέλη Κορακάκη συµµετέχοντας σε δισκογραφικές δουλειές του όπως Κρύπτη, Μαγιοπούλα.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το cd Λαϊκά µε συστάσεις όπου ερµήνευσε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Κορακάκη και Στράτου Καµενίδη.

Το Φεβρουάριο του 2005 συνεργάστηκε µε τον συνθέτη και στιχουργό Σταµάτη Μεσηµέρη µε τον οποίο έβγαλε την πρώτη ολοκληρωµένη προσωπική δουλειά του, ένα cd µε τίτλο Πέτρινα Καράβια. Μαζί µε τον Σταµάτη Μεσηµέρη παρουσίασαν τα τραγούδια του cdσε διάφορες µουσικές σκηνές όπως Οξυγόνο, Συρµός, Στον Αέρα κ.λ.π.

Στην συνέχεια συνεργάζεται µε τον συνθέτη και στιχουργό Κώστα Κανελλόπουλο µε τον οποίο κυκλοφορούν µια επίσης ολοκληρωµένη προσωπική δουλειά µε τίτλο “Η Ζωή ένα Ταξίδι” µε 10 λαϊκά τραγούδια. Σ αυτό το cd συµµετέχει µε 3 τραγούδια η στιχουργός Χρύσα Φιφλή. Το cd κυκλοφόρησε το 2010 και το παρουσίασε σε διάφορες µουσικές σκηνές.

Αφήστε μια απάντηση