Μάριος Κώστογλου – αφιέρωμα

Μάριος Κώστογλου

Η «Πριγκηπέσσα» τιμά έναν θρύλο του ελληνικού τραγουδιού, τον σπουδαίο λαϊκό κιθαρίστα και τραγουδιστή Μάριο Κώστογλου. Με 15000 ηχογραφήσεις ως κιθαρίστας ή τραγουδιστής στο ενεργητικό και με συνεργασίες
με τους μεγαλύτερους συνθέτες και τραγουδιστές από το 1964 που έφυγε από την γενέτηρά του Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ο Μάριος Κώστογλου αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της λαϊκής μας μουσικής.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης τον αποκαλούσε «Καζαντζίδη της κιθάρας», ο Τσιτσάνης τον έλεγε «Ευρωπαϊστή» επειδή εμπλούτιζε τις συγχορδίες. Μόνιμος συνεργάτης του Άκη Πάνου με τον οποίο είχαν φιλία ζωής, δεύτερες φωνές στη Μαρινέλλα και την Πόλυ Πάνου.
Επιγραμματικά μόνο μπορούμε να αναφερθούμε στις συνεργασίες του με τους Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζο, Στ. Καζαντζίδη, Χρ. Νικολόπουλο, Γ. Παπαϊωάννου, Απ. Καλδάρα, Γρ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Δούκισσα κ.α. και ο κατάλογος δεν τελειώνει…

Ζητήσαμε την συνδρομή του Θωμά Κοροβίνη (τον οποίο ευχαριστούμε πολύ), ο οποίος θα προλογίσει τη βραδιά και θα πάρει μία ζωντανή συνέντευξη από τον Μάριο Κώστογλου για την πορεία του στην ελληνική μουσική, πριν από την έναρξη του μουσικού προγράμματος της βραδιάς.

Μάριος Κώστογλου κιθάρα, φωνή

Μαρία Φραγκούλη φωνή
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς μπουζούκι
Μίλτος Τσαλιγόπουλος κοντραμπάσσο
Δημήτρης Σφίγγος κιθάρα, φωνή

Θα προλογίσει ο Θωμάς Κοροβίνης